Ezúttal azt szeretném megosztani Veletek, hogy a papíron megtervezett mintát, hogy viszem át a bútor felületére. A módszer nagyon egyszerű, és sokoldalúan használható. A munkafolyamatot a tányértartó átváltozása közben fényképeztem.

Tehát adva volt egy régi, de lakkozott fali tányértartó. Alaposan megtisztítottam, és egy picit megcsiszoltam.

Krétafestékkel festettem alapozás nélkül 2 rétegben.

Aztán jött a munka izgi része. 🙂 Papíron megterveztem a mintát, amit a két végére szántam. Átrajzoltam filccel, és ki is töltöttem.

Aztán fogtam egy sütőpapírt. Sima, általános sütőpapírt. Lehet barna, vagy fehér is, de szerintem a fehér jobban átlátszik. Ez fontos! Rátettem a mintára, és puha grafitceruzával átrajzoltam a minta körvonalait. A bútorra helyeztem a sütőpapírt úgy, hogy a rajzolt fele találkozzon közvetlenül a felülettel, és átrajzoltam pontozóval (de tökéletes az előbbi grafitceruza is) a vonalakat. Így a bútorra átkerült a minta a grafit által hagyott nyomok miatt. A másik oldalra a mintát meg kellett fordítani, ezért a másik felét is átrajzoltam a sütőpapírnak grafittal, és az előbbi módon a másik felére is átvittem a mintát.

Ezek után már csak az ecsettel való kifestés következett, és a waxolás.

A festés mikéntjét is megmutatom később. Kövess a facebook oldalamon is, hogy le ne maradj az új tippekről, és a legújabb munkáimról.

https://www.facebook.com/Katkaringo/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük