Barion Pixel

Régiből új

Emlékeztek még arra a szekrényre, amiből a doki a szurit vette ki gyerekkorotokban? Arra a fehér fiókos szekrénykére gondolok az üveg polcaival. Hát én nagyon is emlékszem, és bármennyire beteg, nagyon szerettem volna birtokolni egyet. Érdekes, ahogy néha a dolgok az ölünkbe hullnak. Egyszerűen csak meg kell fogalmaznunk a vágyainkat, és előbb-utóbb teljesülni. Tényleg hiszek ebben.

A szekrénykém esetében segítség érkezett egy jó barát személyében, akinek köszönhetem, hogy büszke tulajdonosa lehettem egy ilyen szépségnek. Ráadásul baromi jó állapotban.

Nem is terveztem nagyon hozzá nyúlni. Kicsit megcsiszoltuk (na jó ezt a Férj csinálta 🙂 ), és el is kezdtem lefesteni selyemfényű zománc festékkel hófehérre. Előtte persze alaposan maszkoltam a szép üvegeit és a zsanérokat. Valahol olvastam, hogy nem szükséges hígítani a festéket. Talán pont a dobozon volt. Na ennek sose higgyetek! Jobb lett volna, ha megteszem, mert néhol lett rajta pár megfolyás, de szerencsére ha nem hívom fel rá a figyelmet, nem is látszik. Viszont a sima, egyenes felületeken nagyon szépen lehetett haladni hengerrel. Kár, hogy kevés ilyen felület volt rajta.

A fióknál biztos voltam benne, hogy vagy csíkos vagy virágos, de biztosan valamilyen mintát szeretnék a belsejébe. Úgy gondoltam, hogy ehhez a legegyszerűbb az öntapadós fólia. Meg is találtam a megfelelő pöttyös mintásat. Nagyon büszke voltam magamra egészen addig, amíg neki nem álltam, hogy gondos szabás után felragasszam a helyére. Előtte ugyanis, hogy védjük a natúr fa részeket (amilyen a fiók belseje is eredetileg) jó alaposan beolajoztuk. Az olajos felületre azonban nem ragad a fólia… Egy nap lehiggadási és átgondolási időt adtam magamnak. Kellett! Másnap eldöntöttem, hogy bármennyire akarom siettetni a dolgokat, kénytelen leszek lefesteni a fiók belsejét is. Így is lett. Száradás után már szépen felragasztottam a fóliát.

dav

A kis fiókos kalandom után felkerültek az új, búzás fogantyúim is a szekrényre, és végre bevihettük az új lakhelyére.

dav

dav

dav

dav

Egy dolog azért még mindig foglalkoztat. Vajon az a kis kihúzható deszka mire szolgált? Azon mérték ki a gyógyszereket? Kiáltson, aki tudja!