fbpx

Probléma a hálóban

A ház berendezésénél nem törekedtem teljesen és mindenáron a vidéki stílushoz. Fontosabb volt, hogy mi tetszik. Nincsenek például fehér falaink. Imádom a színeket és a falak is ezt tükrözik. A hálószoba falára bátran kentük fel az iskolatábla zöldet. Furcsán néztek rám az emberek amíg csak beszéltem a falszínekről, de mindenkinek tetszett, amikor a valóságban látták. Szóval a falszín megvolt, de nem tudtam, hogy mit kezdjek az ágy feletti tátongó üres felülettel. A kereskedelemben kapható képek drágák és nem mellesleg szerintem rondák is, meg személytelennek éreztem. Tisztelet a kivételnek, de azt már tényleg nem tudnám megfizetni. Olyat is láttam, hogy valaki az esküvői kép kinagyított mását aggatta az ágy felé. Ezt a megoldást gyorsan ki is zártam, mert nem vagyok oda a fényképarcomért. Egy másik nő arcát meg mégsem illik odakopírozni a Férj mellé…:).

Így maradt a probléma. Ihletért ismét a korábban említett díszítőfestéses könyvemet lapoztam fel. Rá is találtam az igazira, egy skandináv festéssel készült tálca képében. Másolható minta nem volt hozzá, meg csak a fele látszott, de ahogy korábban, úgy most sem tartottak vissza ilyen apróságok. Ha akarok valamit, akkor akarom! Vettünk méretre vágott fatáblát, és nekiláttam. Ennél a verziónál az is jól jött, hogy akkora képet készíthettem, amekkorát csak akartam. Az alap sötét lilás-kékes lett. Többek szerint fekete, de nem állok le minden alkalommal vitatkozni. Átmásoltam a sütőpapíron megtervezett mintát, és kb. fél óra alatt megfestettem a képet. (Miért tart mindig tovább a munka unalmas része (előkezelés, alapozás), mint az élvezetes motívumfestés? Nincs igazság! A Párom készített hozzá keretet, lakkoztuk, felakasztottuk, és hátradőlve csodáltuk.

Azaz csodáltam volna, de nem voltam teljesen elégedett. Fogtam még egy táblát, és újból nekiálltam. Na, ezzel már majdnem maradéktalanul elégedett vagyok, és ez nálam nagy szó:).

 

Kata

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Tulipános lóca?

Hogy miért a kérdőjeles egy tulipános lóca? Hát azért, mert ez igazából nem is lóca, hanem pad, mégis gyakran használjuk rá a lóca szót. A

Bemosásos technika

Festett bútornál régi hatást nem csak visszacsiszolással, vagy száraz ecset technikával érhetünk el, hanem…

Legyél te is VIP tag!