Barion Pixel

Lukrécia és ikrek meséje

Elkészült egy kis asztal a hozzáillő két székkel. Most pedig megszületett hozzájuk a mese is, amitől igazán Mesélő tárgyak lettek. 🙂

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal anyuka, Lukrécia. Boldog házasságban élt férjével, és szeretetben nevelték gyermekeiket, Saroltát és Bertalant. A gyerekek egyszerre látták meg a napvilágot, így ikrekként a megszólalásig hasonlítottak egymásra.Lukrécia pocakja az ikreket várva jó nagyra nőtt, ami a szülés után is megmaradt egy kicsit, de arcának kedvessége, és lábai kecsessége feledtette a kerekded formákat. Sőt nagyon is jól állt neki!Lukrécia férje a hivatalban dolgozott, ahol megbecsülték és szerették a kollégái is. Minden este boldogan tért haza kis házikójukba, ahol mindig harmónia és meleg otthon várta. Sokat játszott, és beszélgetett gyermekeivel, akik gyorsan cseperedtek.
Egy késő tavaszi, langyos napon Lukrécia úgy döntött, hogy sétálni mennek a gyerekekkel a falu szélére, míg férje dolgozott. Egy völgyben laktak, amit rétekkel, és szántókkal tarkított kis dombok vettek körül. Kiléptek a kapun, és elindultak kifelé a faluból. Az utolsó ház mellett egy földútra leltek. Úgy döntöttek, megnézik, merre vezet. Rövid séta után a dombtetőre, találtak egy gyönyörű rétet. A tavaszi napsütésben vidáman hajladoztak rajta a magasra nőtt mezei virágok. A gyerekek boldogan szaladgáltak közöttük, míg Lukrécia elővette a kosarat, amibe egy takarót és egy kis gyümölcsöt hoztak magukkal. Kiválasztott egy helyet, ahonnan az egész völgyet és a szomszédos dombokat is be lehetett látni, és kényelmesen elhelyezkedett. Épp hogy előkészítette az uzsonnát, mikor futva megérkeztek a gyerekek is. Berci egy hosszú fűszál végét rágcsálva telepedett le Anyja mellé, Saci pedig boldogan nyújtotta át a rét virágaiból készített koszorút Édesanyjának. Lukrécia rögtön fel is tette a koszorút kontyba rendezett hajára.
Így üldögéltek egymás társaságát élvezve, és eldöntötték, hogy ezentúl minden héten ki fog sétálni az egész család a rétre, amit azóta is következetesen betartanak.
Itt a vége, fuss el véle! 🙂