A kis fürdő nagy hátránya még, hogy nem tudod hova tenni a mosásra váró ruhákat. Ha a földre tettem volna, kerülgetnünk kellett volna. A szennyes kosár így szoba sem jöhetett. Nem szerettem volna a hálószoba egyik sarkában sem gyűjteni a levetett ruhákat, mert szerintem annak a fürdőben van a helye. Fürdés előtt leveszed, beteszed a többi közé és kész. Láttam olyat is az egyik régi barátnőmnél, hogy a mosógépben gyűjtötték a szennyest. Hát…nem tudom. Ennél azért praktikusabb megoldásban gondolkoztam.

Pár napra rá tudtam venni egy szép fa törülköző tartót potom pénzért. Nem tudtam ott hagyni, de azt is tudtam, hogy változtatok a funkcióján. Kitaláltam, hogy ha felfúrjuk a falra, akkor akaszthatunk rá zsákot, amibe a szennyest tesszük, és nem a padlón foglaljuk a helyet, hanem a szabad falfelületet használjuk ki. Olyan zsákra gondoltam, ami üresen is viszonylag tartja a formáját. Mivel ilyet készen nem találtam, leporoltam a varrógépemet, és nekiálltam megtervezni a szabásmintát. Tudtam, hogy két részre szeretném osztani a zsákot. Az egyikbe a világos és fehér ruhákat tesszük majd, a másikba a színeseket. A két rész “száját” meg is jelöltem, hogy egyértelmű legyen, mit gyűjtünk oda.

A felakasztást gombokkal oldottam meg, és gumival. A két alsó sarkát pedig a falhoz rögzítettem, hogy ne himbálózzon a zsák. A varrásnál nagyon figyeltem, hogy ahol lehet, duplán varrjam, hiszen nagy igénybevételnek lesz kitéve. Az anyagválasztásnál is tudatosan kerestem a vastagabb zsák anyagot. Végül ilyen lett:

dav

dav

 

dav

Most már évek óta nyúzzuk, és nagyon bevált. Egy-egy rekesz mérete pont akkora, hogy ha megtelik, pont be is indíthatom a mosógépet. A gyerekek is megtanulták használni, így a ruhaválogatással sem kell sokat bajlódnom mosás előtt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük