Barion Pixel

Ikea asztalka átalakulása

Volt nekem egy kis asztalkám még az Ikeából. Alapvetően sötétbarna volt a színe, de a fiókjában fehér és sárga csíkok váltakoznak, ami nagyon tetszik. Aztán megláttam a HH Vintage krétafesték napraforgó sárga színét, és tudtam, hogy mi a teendő. 😉

IKEA asztalka újrafestve
IKEA asztalka újrafestve

Az ikeás bútorok esetében fontos, hogy használjunk tapadássegítőt a festés előtt. A Harzo T-16 egy vízbázisú hídképző alapozó. Feladata a különböző felületek alapozása és hídképzése, hogy növeljük a krétafesték tapadását a felületre, így bármilyen felületet le tudunk festeni. Abszolút erre voksolok én is.

Kiszereltem a fiókot, aztán kicsit azért meg is simogattam a bútor felületét 120-as csiszolópapírral. Biztos, ami tuti! Jöhetett az alapos tisztítás, majd végre a festés. Ecsettel dolgoztam, mert konkrétan szerettem volna megtartani az ecset húzta csíkokat.

Az alsó polcra, és a fiók elejére fehéret kentem, a többi részre pedig a napsárgát. Két rétegben szépen fedett mindkét szín. Maszkolócsíkkal ragasztottam a két szín határást. Száradás után pedig átlátszó waxot kapott. A teljes összképhez lecseréltem a bútorgombot is.