Barion Pixel

Hogyan lesz bontott lambériából vidéki konyha?

Amikor először megnéztük a házat feltűnt, hogy a konyhában nincs tűzhely. Az előző tulaj egy villanyrezsón bonyolította a vasárnapi, családi ebédeket (!). Később kiderült, hogy eredetileg nem is az volt a konyha, még a gáz sem volt odáig elvezetve, hanem egy hozzáépített rész. Ellentétben a máshol általánossal ez szerencsére nem az az üvegveranda tákolmány, hanem rendes téglafalakból álló toldás. Nem volt más választásunk, ennek a résznek kellett a konyhának lennie. Elég kicsi helyiségről beszélünk, így nem volt egyszerű megtervezni a bútorok helyét. A hűtő sajnálatos módon ki is szorult az étkezőbe, de legalább egy főzéssel a napi mozgás adagomat is letudom. 😉

Nagyon tetszik a country konyha stílus a téglapulttal, meg a „disznóól” ajtókkal. (Bocsi, de tényleg arra hajaz, nem?) Innen jött az ötlet, hogy az előszoba plafonig érő széles fa lambériáját baromi gyorsan tépjük le, és abból legyenek az ajtók a konyhaszekrényre. Senki nem ejtett könnyeket az előszoba burkolatáért, így a letépés nagyon lelkesen történt. 🙂 A kész konyhára viszont 6 kemény hónapot kellett várnom… Megérte!!!

A drága Férj valósította meg ismét az álmaimat, és a terveim szerint készült el a konyhaszekrény egy kis konyhaszigettel.

Egyedi konyhabútor

Felhívnám a figyelmet egy érdekességre. Ki vette észre, hogy miből van a fogantyú? Na?

Villából, igen! Hát nem szuper? A neten találtam képeket kanál-akasztókról, ezt továbbgondolva jött az ötlet. Vettünk egy nagy köteg használt alpaka villát, és kieszeltük, hogy hogyan hajlítsuk őket formára. Le kellett még kalapálni a hegyüket, és szépen megtisztítani őket.

A szintén külön tervezett tányértartó rész is megadja a báját.

Egyedi konyhabútor

4 válasz

  1. Megkérdezhetem, hogy a villát hogyan hajlítottatok meg?

    1. Szia! Egy fém csőre hajlítottuk simán kézzel. Az alpaka könnyen engedett.

  2. Tetszik a mű 🙂 a szekrények előlapja jól látom hogy egy vastagabb fa keret és abba vannak háturól rögzítve a lambéria lapok? Én is letépés után vagyok épp és imádtam minden percét?

    1. Szia! Igen, így csináltuk. Jó kis meló a leszedés, igaz? 🙂 Pláne, a meglepetés, ami alatta lehet..

Hozzászólások lezárva.