Nincs mit szépíteni a dolgon. Az igazság az, hogy imádom a szép lámpákat, csillárokat. Még nagyban folyt a ház felújítása, mikor a neten találtam egy súlyos mennyezeti lámpát. Ekkor estem szerelembe végérvényesen. 

Nem tudom, hogy ki látott már ilyet. A lényeg, hogy ez egy mélyen lelógó mennyezeti lámpa, ami egy súly és egy csiga segítségével állítható hosszúságú. Több régit találtam használtan, de vagy nagyon le volt lakva, vagy nem működött a csiga rajta. Egyik nap épp egy bútorboltban bóklásztunk, amikor rábukkantunk erre a gyönyörűségre:

Akartam! Bári áron! Adták is, jó sok pénzért 🙂 , nem kellett harcolnom érte. Viszont nem bántam meg, mert tényleg mindenki megcsodáljam aki nálunk jár. Épp a napokban jöttünk rá, hogy a szerelem ellenére, nem nagyon használjuk. Közel van az asztalhoz, és erős a fénye még kis izzóval is. Feljebb húzni meg a belmagasság miatt nem lehet. Megosztom Veletek a tanulságot: lelógós lámpát, csak nagy belmagasság mellett érdemes használni, és olyan helyen, ahol valóban fontos az erős világítás. A számat enélkül is megtalálom az asztalnál, de például a konyhapult fölé el tudnám képzelni.

Az étkezőben ehelyett inkább a falikarokat használjuk. Nem is az én házam lenne, ha nem lenne majolikás lámpánk. Ilyen:

Használtan, párban vettem őket is egy netes aukciós oldalon. Ugyanitt találtam a nappaliba az állólámpánkat is. Kicsit koszos volt, egy domestosos sikálás csodákra képes.

A csillárok egyszerű ikeás darabok.

Azért szeretem ezt a fajtát, mert egyszerű, de mutatós. Viszont nem viszi el teljes mértékben z ember tekintetét a plafonra, csak olyan odaillő érzés. Nem mellékes az sem, hogy tök jól dekorálhatóak a csupasz karok Karácsonykor 🙂 .

Az ágyunk felett is ikeás falikarok vannak.

Ezekben azt szeretjük, hogy mozgathatóak. Hasznos, mert a fal felé forgathatjuk, ha zavaróan erős a direkt fény. Nem volt tudatos, hogy ilyet választottunk, de hiányozna, ha ezt nem tudná. A húzókáját kicsit feldobtam. Gyöngyből készült damilra.

A gyerek szobába is egyszerű lámpát választottunk, mert arra törekedtünk, hogy a berendezés legyen viszonylag letisztult, egy színű, mert a szanaszét hagyott játékok majd eléggé színesítik az összképet.

Mostanában landolt rajta egy repcsi is 🙂 . Kinek melyik a kedvenc?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük