fbpx

Bolhapiac, használt cucc

A napokban gondolkoztam el rajta, hogy vajon miért hívjuk a bolhapiacot bolhapiacnak? Honnan jön a név? Utánanéztem. Ezeken a piacokon nem tudták garantálni, hogy az adott bútor, ruhanemű, stb. teljesen élősködőmentes. Érdekes, nem? Elsőre arra gondoltam, hogy ha egy ilyen piacot a levegőből néznék, tuti hogy apró, nyüzsgő bogarak jutnának eszembe, biztos innen az elnevezés. Bár a hangyák logikusabban hangoznának ennél a verziónál, mint a bolhák… Na ezt most sikerült túlgondolnom:).

Tegye fel a kezét az, aki még sohasem volt bolhapiacon, vagy nem vett még semmilyen használt cuccot! Az anyutól elhozott virágvázák is érnek. Senki????? Gondoltam. Én is voltam… nem meglepő. Az sem, hogy teljesen magával ragadott a hangulat. Nem, nem fogok itt most áradozni arról, hogy micsoda kincseket lehet találni, pár órácska keresgélés, nézelődés, kutyagolás után. Megtették előttem már sokan. Inkább megmutatom, hogy én miket találtam, és hogyan használom őket.

Ők eredetileg virágtartók voltak:). Az új szerepükben is tökéletesen funkcionálnak.

Na hogy ő mi volt eredetileg, azt nem tudom, de azt hiszem, hogy nem tettem rendkívüli dolgot azzal, hogy a falra akasztottam. Az biztos, hogy a téma a tavasz, és nagyon bánom, hogy nincs meg a többi évszak.

Reményeim szerint hétről-hétre bemutatok néhány tárgyat, amit használtan szereztem, vagy másképp használom, mint az általános.

Kata

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Tulipános lóca?

Hogy miért a kérdőjeles egy tulipános lóca? Hát azért, mert ez igazából nem is lóca, hanem pad, mégis gyakran használjuk rá a lóca szót. A

Bemosásos technika

Festett bútornál régi hatást nem csak visszacsiszolással, vagy száraz ecset technikával érhetünk el, hanem…

Legyél te is VIP tag!