Emlékeztek még a panelokban lévő egyen előszobafalakra? A miénk fehér és narancssárga volt nagy tükörrel és akasztós résszel, meg egy kis paddal, ahova le tudtál ülni. Alatta meg az elhúzós ajtajú cipőtárolóval. Gyanítom, hogy csak ilyen színűt gyártottak belőle, de kiabáljon, aki bizonyítani tudja az ellenkezőjét! 🙂 Vessetek meg, de én nagyon szerettem ezt a bútordarabot, mert funkcionális volt. (Érdemes lenne egyszer felújítani az otthonit… Bár nem tudom, hogy mennyi a fa a műanyag bevonat alatt.) El nem tudom képzelni, hogy hol tartják a kabátjaikat meg a cipőiket azok, akiknek olyan előszobájuk van, mint a vidéki lakberendezési magazinokban látott egy ódon pad, meg kalaptartó verzió. Szép, az biztos, de két gyerekkel pláne nem működne. Így csalódottan bezártam a magazinokat, amikben ihlet után kutattam, és tovább nézegettem a lambériától megfosztott előszobánkat.

Ez a helyiség is kicsi, mint általában minden a házban, de szerettem volna a legtöbbet kihozni belőle, a legkevesebb ráfordítással. Itt most a pénzre gondolok, mert azt már megtanultam, hogy ha valamit kevesebb pénzből akarsz megoldani, akkor több időt kell rászánni. Közben eszembe jutott, hogy évekig jártam egy olyan jó kis turiba, ahol nem csak használt ruhákat lehetett venni, de anyagokat, fonalakat, maradék tapétát is. Az egyik ilyen kincsvadászatomból maradt ez:

 

Hát nem gyönyörű? Kár lett volna otthagyni.

Az akasztós részhez meg szerettem volna kipróbálni az ajtó újrahasznosító ötletet a netről, amivel már régóta szemeztem. A legtöbb helyen ágytámlát csinálnak belőle. A házban lecserélt ajtók között pedig volt egy kis ajtó a tetején két kis ablakkal. Az Isten is erre teremtette! Az egyik kis ablakot telivé változtattuk, a másikba meg tükröt tettünk. Az egész ajtó tört fehér színt kapott, meg kovácsolt vas szerű akasztókat, és már ment is a falra az előszobába.

 

 

Üzenőfal nélkül nincs igazi előszoba szerintem. Erre bevettettem az egyik Anyukámtól szerzett díszes, arany képkeretet. Kartont vágtam bele, és bevontam anyaggal. Az anyagot meg össze-vissza tekertem egy vékony szalaggal.

Így alakult a teljes kép:

 

Egyszer majd megmutatom az előszoba szemben lévő falát is, mert ott is vannak érdekességek… 😉

Egy válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük