fbpx

Tulipános lóca?

Hogy miért a kérdőjel? Hát azért, mert ez igazából nem is lóca, hanem pad, mégis gyakran használjuk rá a lóca szót.

A lóca igazából olyan falusi, több ember számára készült ülő alkalmatosság, aminek nincsen háttámlája. Ez volt kint annak idején a ház előtt, ezen ültek idősek és fiatalok, és beszélgettek. Tehát a lóca a közösségépítés színtere. 😀

Rátérek a lényegre, és mutatom, hogy ezúttal miből mi készült. Természetesen most is nagyszülői hagyatékról beszélünk. Szép kis padocska, kevésbé szép matricákkal ragasztva érkezett hozzánk.

Voltak elképzelések, így első lépésben papíron terveztem. Két terv is készült, így tisztul a kép, hogy a megrendelő mit is szeretne viszontlátni.

Mikor kialakult a végleges elképzelés, kezdődhetett a munka. Először mindig a szerkezetet rakjuk rendbe. Ebben az esetben sajnos le kellett vágni a lábak hosszából, mert elkorhadt a fa. Rengeteget tapaszoltunk, és újra kellett csapolni is.

Nagyon fontos számunkra, hogy a javítás közben is próbálunk úgy hozzányúlni a bútorhoz, ahogy azt a készítői is tették. Azt értem ezalatt, hogy nem lyuggatjuk tele indokolatlanul fém csavarokkal. Lehet, hogy így egy kicsit tovább tart a munka, de szerintem ez az igazi értékőrzés.

Mindezek után jöhetett a festés. Kültéri krétafestéket használtam két rétegben. A mintát akrill festék és picurka ecsetek segítségével festettem meg.

Remélem, hogy mindenkinek annyira tetszik, ahogy nekem/nekünk! A képekért köszönet Vikinek, a pad tulajdonosának!

Kérdés esetén most is állok rendelkezésre: Kata

Kata

Share on facebook
Share on email
Share on linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Tulipános lóca?

Hogy miért a kérdőjel? Hát azért, mert ez igazából nem is lóca, hanem pad, mégis gyakran használjuk rá a lóca szót. A lóca igazából olyan

Bemosásos technika

Festett bútornál régi hatást nem csak visszacsiszolással, vagy száraz ecset technikával érhetünk el, hanem…

Legyél te is VIP tag!